|
||
![]() GİRESUN 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Damla Yılmaz 3.5 yıl önce yakalandığı Lösemi hastalığına yenik düştü. Giresun’un 1 yıldır sürdürdüğü kampanyalarla desteklediği küçük Damla tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi‘nde damla damla eridi. RDamla Yılmaz, 13 yaşında dünya tatlısı bir kızdı.Yaklaşık 3,5 yıl önce lösemi hastalığı o nu pençesine aldığın da daha 10 yaşına bile gelmemişti.Damla, balıkçılık yapan babası Orhan Yılmaz (44), ev hanımı annesi Saime, 17 yaşındaki ablası Deniz, yakın akrabaları ve yardım severlerin maddi, manevi destekleri ile yaşama sımsıkı sarıldı. Okuduğu, 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda sınıf arkadaşları, okul arkadaşları, idareciler, öğretmenler ve öğrenci velileri, Damla’nın tedavi olması için hem maddi destek verdiler, hem de hiç ama hiç yalnız bırakmadılar. Giresun’da birçok okul da bu kampanya ya destek verdi. KTÜ Farabi Hastanesi’nde sürekli tedavi gördü küçük Damla. Fanatik bir Giresunspor taraftarı olan baba Orhan Yılmaz, kızının sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne kattı. Sporseverler de ellerinden gelen desteği esirgemediler. Ama olmadı; küçük Damla lösemi hastalığına yenik düşerek, ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Damla aramızdan ayrılalı 14 gün oldu. O şimdi Cennette bir melek… Damla Yılmaz, lösemi ile savaşırken, bir bankadaki hesap numarasında birikmiş biraz para kaldı. Seyyar balıkçılık yaparak evini ancak geçindiren baba Orhan, "Bu koşullara rağmen "Ben kızım için gelen bu paralara dokunamam" diyerek bir bölümünü yine, Damla gibi lösemiye karşı mücadele veren başka çocukların ailelerine bağışlama kararı aldı. Yılmaz, bu düşüncesini önceki gün, ilk etapta çocukları lösemi hastası olan dört aileye yardım ederek hayata geçirdi. Orhan Yılmaz, kızı adına yatırılan paranın geri kalanını da mezarını yaptırmak ve mevlit okutmak için harcayacak. İşte bu ülkede böyle asil, iyi yürekli, örnek babalar da var… Bu arada hayatın acı bir gerçeğini de vurgulamakta yarar var. Lösemi hastası Damla’nın kurtarılabilmesi için yapılan o yardımlar damla damla birikti. Aslında, Damla verdiği yaşam mücadelesini kaybetti ama lösemili olan diğer çocukları hayata kazandıracak yardımların toplanmasına vesile oldu. |
||