PKK'nın kasasına kilit vuruldu

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
12 Ekim 2008, 10:25:48
1676 Mesaj 1343 Konu Gönderen: 660 Üye
Son üye: epRn
Foto Karadeniz Forum  |  Genel  |  Gündem  |  PKK'nın kasasına kilit vuruldu 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: PKK'nın kasasına kilit vuruldu  (Okunma Sayısı 69 defa)
Fotokaradeniz
Fotokaradeniz Yönetim

« : 14 Mart 2008, 20:06:51 »

Abdullah Öcalan'ın tercümanı ve sevgilisi olduğu iddia edilen Ayfer Kaya'nın Almanya'da tutuklanmasının ardından, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki önemli isimlerinden Nedim Seven de İtalya'da yakalandı.

Eylül ayında Fransa'dan kaçarak kayıplara karışan Seven'in, 5 aydır Roma'da yaşadığı ortaya çıktı.

İtalya Adalet Bakanlığı, gözaltına alınan Seven'in yakalanmasıyla ilgili olarak dün gece Ankara'yı bilgilendirdi.

Öcalan'a yakın kadroda yer alan Seven, "PKK'nın Avrupa'daki kasası" olarak biliniyor.

Nedim Seven, 2007'de Fransa'da PKK'ya yönelik kara para operasyonu sırasında gözaltına alınmış, "adli takip sistemi" içerisinde serbest bırakıldıktan sonra eylül ayında izini kaybettirmişti.

Aynı operasyonda yakalanan örgütün önemli isimlerinden Rıza Altun'un da Viyana üzerinden Kuzey Irak'a geçtiği düşünülüyor.

Nedim Seven, daha önce de, 2006 Ağustos'unda Hollanda'da yakalanmış, Türkiye'nin iade dosyası hazırlamasına rağmen serbest bırakılmıştı.

Sayfa: [1]
Foto Karadeniz Forum  |  Genel  |  Gündem  |  PKK'nın kasasına kilit vuruldu « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: