lazlık

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
04 Aralık 2008, 01:23:25
1700 Mesaj 1357 Konu Gönderen: 714 Üye
Son üye: fotoboluturizm
Foto Karadeniz Forum  |  Karadeniz  |  Karadeniz Haber  |  lazlık 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Anket
Soru: her karadeizli lazmıdır?
evet - 0 (0%)
hayır - 4 (100%)
Toplam oy: 4

Sayfa: [1]
Gönderen Konu: lazlık  (Okunma Sayısı 1040 defa)
sultan
Altın Üye

BİR BESTE GİBİ OL, ARKANDAN ÖZLEMLE SÖZ ETSİNLER

« : 28 Nisan 2008, 18:47:49 »

karadenizli olmayanlar karadenizlilere direk laz diyorlar.(her karadenizli laz değildir.benim olduğum gibi )  Göz kırpan  merak ettim .siz ne düşünüyorsunuz Ney

Fotokaradeniz
Fotokaradeniz Yönetim

« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2008, 21:22:17 »

Sana katılıyorum Sultan zaten tarıh kıtaplarını bıraz incelediğimizde aynı sonuçlar çıkıyor.

Konuyla ilgili yazı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Laz
t.d
Altın Üye

Orman yağmurun yularıdır.

« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2008, 16:23:39 »

laz ne demek herkesin bildiği kadar biliyoruz ancak detaylı bilen(bilimsel Sustum)açıklayacak varsa öğrenmek isteriz.tşk.

Ağaç yetiştirmek, kan dökmeden yurt kazanmak demektir.
yildiz28
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2008, 19:19:55 »

karadenizli olmayanlar karadenizlilere direk laz diyorlar.(her karadenizli laz değildir.benim olduğum gibi )  Göz kırpan  merak ettim .siz ne düşünüyorsunuz Ney
Aynen dusunuyoruz  ben de kendimi laz olarak gormuyorum... Gülümseme

Ve google'da Turkiyedeki etnik guruplar uzerine, yapilan  bir arastirmayla ilgili buldugum calismayi ozetle copy paste yapip paylasmak istedim...

Etik bakış, dışındaki bir gurubun, bir başka gurubu tanımlamasıdır. Örneğin Türkiye'de büyük çoğunluk bütün Karadenizlileri Laz, Doğuluların büyük bölümünü Kürt olarak tanımlar. Bu "etik" bakıştır. Etik bakış, bilimsel temelden uzak, genelleme şeklinde "kaba" bir görüştür. Bu nedenle, emik bakış gibi geçerli ölçülere dayanmaz.

Etik bakış ve Lazlar
Aşağıdaki iki örnek emik ve etik bakış farklılığını ve de etik bakışın gurup kimliği değişimindeki rolünü açıklayıcıdır. Bugün, ülkenin bir çok yöresinde "Laz" olarak tanımlanan insanlar mevcuttur. Ancak "yerli" kavramı içinde "Laz" sadece Rize'nin Pazar, Arhavi ve Hopa üçgeni içinde küçük bir guruptur. Oysa toplum her Karadenizliyi Laz olarak görür. Toplumun Laz olarak tanımladığı halkın büyük çoğunluğu "Laz" yakıştırmasını reddeder. Konunun uzmanı yabancı bilim adamları da yaptıkları kapsamlı araştırmalar sonucunda Karadeniz bölgesi halkının Pazar, Arhavi, Hopa yöresi dışında "Laz"lığı kabul etmediklerini ve "Laz" olmadıklarını ortaya koymuşlardır.
Bennighaus, Meeker Zonguldak Ereğlisinden başlayarak, Rize'nin Pazar ilçesine gelinceye kadar her yörenin kendisinin bir doğusundaki yöreyi işaretle, kendilerinin "Laz"olmadıklarım belirttiklerini tespit etmişlerdir. Dolayısıyla etik bakışla kalabalık bir gurup olarak görülen Lazlar, gurubun kendi tanımıyla küçük bir etnik guruptur.
t.d
Altın Üye

« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2008, 09:49:37 »

merhaba arkadaşlar yıldız28'e teşekkürler.Özetle konuyu açıklamışlar.Aslında bunlar türkiyenin zenginlileridir.

sultan
Altın Üye

« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2008, 15:53:54 »

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZA TEŞEKKÜR EDERİM.YILDIZ 28 KISA VE NET BİR AÇIKLAMA OLMUŞ  TEŞEKKÜRLER. Göz kırpan

sultan
Altın Üye

« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2008, 16:06:30 »

BENDEN SİZE KONUŞULACAK BİR KONU DAHA.KARADENİZDEN HABERLER BÖLÜMÜNDE DÜŞÜNCEMİ BELİRTMİŞTİM.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. Göz kırpan ANKET AÇILABİCEK BİR KONU ASLINDA Kahkaha GÜZEL KARADENİZİMİZ SİZCE TURİZM E AÇILMALI MI?BEN KARŞIYIM HALK İÇİN GELİR KAYNAĞI OLBİLİR AMA KARŞIYIM. DOĞASIYLA ,İNSANIYLA,HERŞEYİYLE  BAŞKADIR KARADENİZ.CENNETİR BENİM İÇİN BU HAYATTA.  Göz kırpan MEMLEKETE GİTTİĞİMDE UFACIK ÇOCUKLARIN HALA KENDİ LEHÇERİYLE KONUŞMASI BENİ MUTLU EDİYOR.BUNLARIN BOZULMASINA İZİN VERMEMELİZ BENCE. uzun oldu biraz ama kusura bakmayın konuşulması gerektiiğine inanıyorum şimdiden teşekkürler.

t.d
Altın Üye

« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2008, 17:54:12 »

Karadeniz bitki örtüsü bakımında güzelliği tartışılamaz . Ancak o halinin korunması şartıyla elbette insanların gezip görmeye hakkı vardır. Bilinçli toplum olmak bence işe farklı bir boyut getirir.

sultan
Altın Üye

« Yanıtla #8 : 19 Mayıs 2008, 21:38:25 »

sayın t.d size katılıyorum ellbette görülmesi gereken biryer fakat öyle  kalcağını sanmıyorum.karşımızda örnek bodrum var neydi ne hale geldi. Ney

nsp52
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2008, 14:24:44 »

Selam ben nsp52 daha yenı uye oldum hamahepnızle ıyı anlacagımdan emınım
Fotokaradeniz
Fotokaradeniz Yönetim

« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2008, 16:17:37 »

Hoşgeldınız.
sultan
Altın Üye

« Yanıtla #11 : 30 Mayıs 2008, 16:25:17 »

nsp52 hoşgeldin: Gülümseme sitemize

Sayfa: [1]
Foto Karadeniz Forum  |  Karadeniz  |  Karadeniz Haber  |  lazlık « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: